4 vinkkiä suorituskykyisen tiimin rakentamiseen

By | 28 maaliskuun, 2024

Minulla on tapana lukea kirjoja junamatkoilla, ja muutama viikko sitten matkustin kotikaupunkiini, 800 kilometrin päähän kaupungista, jossa asun, tapaamaan äitiäni ja isoäitiäni. Tällä kertaa luin Ken Blanchardin ja Kenneth Blanchardin kirjan ”The One-Minute Manager Builds High-Performing Teams”. Uusi pomoni, erittäin mukava yhdysvaltalainen kaveri, joka haluaa auttaa minua kehittämään johtamistaitojani, antoi tämän kirjan minulle lahjaksi vieraillessaan hiljattain ulkomailla sijaitsevassa toimistossamme.

Pidin kirjaa erittäin mielenkiintoisena – siinä kerrotaan selkeästi keskeiset käsitteet ja strategiat siitä, miten rakentaa suorituskykyisiä tiimejä. Siinä puhutaan tiimin dynamiikasta, tiimin rakentamisesta, tiimin johtamisesta ja tiimin valmentamisesta. Kirjoittajat väittävät, että useimmat tiimit käyvät läpi tietyt peräkkäiset vaiheet, ja johtajan rooli kussakin vaiheessa on ratkaisevan tärkeä, jotta tiimistä tulisi suorituskykyinen. Olen tehnyt yhteenvedon kirjassa mainituista ”peräkkäisistä vaiheista” ja lisännyt niihin omat kommenttini.

Orientaatiovaihe: Tässä vaiheessa tiimin jäsenillä on vähän tietoa työstä; he eivät tunne toisiaan hyvin ja roolit ja vastuut ovat epäselviä; odotukset ovat korkeat ja tuottavuus alhainen; vallitsee enemmän ”minä”-mentaliteetti kuin ”me”- tai ”minun tiimini”-mentaliteetti; ja vallitsee vahva ”minä”-mentaliteetti.

Johtajan rooli tässä vaiheessa: Yhteisen tarkoituksen luominen, roolien ja tavoitteiden asettaminen ja suunnan antaminen.

Tyytymättömyysvaihe: Tässä vaiheessa edistytään jonkin verran, mutta tulokset eivät ole optimaalisia. Tiimi ilmaisee myös tunteita siitä, että se ei pysty täyttämään odotuksia, ja se on hieman turhautunut tavoitteiden saavuttamisesta sekä rooliensa ja vastuualueidensa täyttämisestä. Tässä vaiheessa tiimin työmoraali ja tuottavuus ovat edelleen alhaisia, ja ajattelutapa näyttää keskittyvän ”minuun” eikä ”meihin”.

Tehtäväsi esimiehenä tässä vaiheessa: Rohkaise tiimin jäseniä ilmaisemaan turhautumisensa ja hämmennyksensä, rohkaise heitä ilmaisemaan ajatuksiaan ja mielipiteitään ja auta heitä työskentelemään yhdessä. Yhteenvetona: toimi valmentajana ja auta tiimiä.

Vakiintumisvaihe: Tässä vaiheessa tiimin jäsenet näyttävät hankkineen tietoja ja taitoja, joita he tarvitsevat työtehtäviensä hoitamiseen, ja he alkavat tuntea olonsa paremmaksi. On halukkuutta auttaa muita tiimin jäseniä. Tässä vaiheessa aletaan käyttää ”me”-ilmaisua ”minä”-ilmaisun sijasta. Opitte ja ymmärrätte, miten työskennellä yhdessä ja ratkaista erimielisyyksiä ja ristiriitoja.

Esimiehen rooli tässä vaiheessa: Tässä vaiheessa voi syntyä erimielisyyksiä ja konflikteja. Esimiehenä sinun pitäisi auttaa tiimiä ratkaisemaan ristiriitoja, helpottaa yhteisymmärrystä, toimia tiimin puolestapuhujana ja lieventää ongelmia.

Tuotantovaihe: Tässä vaiheessa tiimillä on enemmän tietoa. Tuottavuus ja työmoraali ovat molemmat korkealla, ja tiimin jäsenten välillä on enemmän luottamusta, kunnioitusta ja avoimuutta. Homma toimii hyvin sujuvasti. Tässä vaiheessa voit johtaa tiimiä ilman esimiestä, ja on harvinaista, että tiimin jäseniltä tulee kylmää kyytiä, kuten ”tämä ei ole minun tehtäväni”.

Johtajan rooli tässä vaiheessa Tuottavuuden ja työmoraalin ylläpitäminen on haasteellista tässä vaiheessa. Paljon työn delegointi ja haastavien mahdollisuuksien tarjoaminen auttavat pitämään tiimin tuottavana.

Kirjoittajan mukaan useimmat tiimit käyvät läpi edellä mainitut vaiheet, joten johtajien tulisi tunnistaa tiimin nykyinen vaihe ja käyttää sopivaa johtamistyyliä. [Orientation stage: Directive Style; Dissatisfaction stage: Coach Style; Integration Stage: Supportive style and Production Stage: Delegation Style] Suosittelen tätä kirjaa kaikille, jotka haluavat kehittää tiimiään ja luoda suorituskykyisen tiimin.

Viitteet

How One-Minute Managers Build High-Performance Teams, Ken Blanchard ja Kenneth Blauchard, Kustantaja: William Morrow (19. syyskuuta 1991), ISBN-10: 0688109721.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *