Elintarviketurvallisuuden periaatteet

By | 12 maaliskuun, 2024

Elintarviketeollisuuden yritysten on ymmärrettävä elintarviketurvallisuuden merkitys ja otettava käyttöön tehokas elintarvikehygieniaohjelma laitoksessaan. Tämä koskee ravintoloita, pakkaustehtaita, herkkuja, leipomoita, lihakauppoja, aterioita ja monia muita.

Jokaisella seuraavista alueista on tärkeä rooli turvallisen ympäristön luomisessa kaikkien elintarvikkeiden tuotantoon, jalostukseen ja pakkaamiseen. Ruoanvalmistuksessa monet elintarviketurvallisuuskatastrofit voitaisiin välttää, jos asianmukaisiin toimiin ryhdytään. Muista seuraavat aiheet varmistaaksesi terveemmän ympäristön ruoanvalmistukseen ja käsittelyyn.

Työntekijöiden henkilökohtainen hygienia on välttämätöntä

Kaikkien työntekijöiden tulee esitellä itsensä puhtaalla vartalolla, hiuksilla ja vaatteilla joka päivä. Lisäksi työntekijöiden tulee olla työskennellessään ilman koruja, eivätkä he saa tupakoida tai pureskella kumia. Työntekijöiden on tärkeää muistaa peittää kaikki avoimet haavat ennen ainesosien käsittelyä ja aina, kun mahdollista, peittää suu aivastaessa tai yskiessä.

Hiusverkkoja tai hiustukoksia on käytettävä aina työskennellessäsi käsittely- tai pakkauslaitoksessa.

Muista, ettet voi koskaan pestä käsiäsi liian monta kertaa. On tärkeää, että työntekijät pesevät kätensä aina, kun he ovat alttiina bakteereille/epäpuhtauksille.

Mikä tai kuka on vastuussa vaarallisesta ruoasta?

Väärässä lämpötilassa säilytetty ruoka päätyy yleensä täynnä epäpuhtauksia. Monet tuotteet ovat myös ristikontaminoituneita, kun ne siirtyvät käsittelylaitoksen osastolta toiselle.

Tartunnan saaneet työntekijät voivat siirtää bakteereitaan elintarvikkeisiin, joita he käsittelevät käsittelylaitoksessa. Jopa ne, jotka eivät suoraan käsittele ruokaa, voivat välittää bakteereita työntekijöille, jotka käsittelevät sitä.

Elintarvikkeet, joilla on suurimmat turvallisuusriskit

Liha- ja maitotuotteet, erityisesti munat, ovat alttiimpia elintarviketurvallisuusriskeille.

Kaikkia elintarvikkeita on käsiteltävä asianmukaisesti epäpuhtauksien pitämiseksi poissa.

Saastuneeseen ruokaan liittyvät sairaudet

Turvallisuusohjeiden vastaisista käsittelylaitoksista aiheutuu suuria sakkoja.

Kasvien hygieniahäiriöt, jotka johtavat kuluttajasairauksiin, voivat johtaa oikeudenkäynteihin ja tuotemerkin arvon vakavaan heikkenemiseen.

Pitkiä tuotantokatkoksia voi esiintyä, jos laitos suljetaan tulipalon tai takaisinvedon vuoksi.

Elintarviketurvallisuuden perusohjeet

Varmista, että munat, liha ja kala ovat USDA:n tarkastamia ja sertifioituja ihmisravinnoksi.

Kaikki ainesosat on säilytettävä oikeassa lämpötilassa ohjeiden ja vakiintuneiden alan standardien mukaisesti. Tämä pätee koko elintarviketuotantoprosessiin.

Kaikki valmiit tuotteet on tarkastettava ennen laitokselta poistumista, ettei niissä ole merkkejä saastumisesta tai virheellisestä käsittelystä.

Työntekijöiden tulee aina pestä kätensä ennen elintarvikkeiden käsittelyä. Heidän tulee myös pestä kätensä kosketettuaan kaikkea, mitä voidaan pitää epähygieenisenä tai mahdollisesti saastuneena. Käsien pesussa tulee käyttää asianmukaisia ​​desinfiointiliuoksia.

Elintarviketurvallisuusriskit voidaan minimoida noudattamalla elintarviketurvallisuusohjeita, varmistamalla, että henkilökuntasi ymmärtää ja noudattaa sanitaatiomenettelyjä sekä toteuttamalla oikeat ennaltaehkäisevät toimenpiteet. Saniteettiohjelman kehittäminen ja noudattaminen laitoksessasi varmistaa, että tuotteesi ovat turvallisia asiakkaillesi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *