FSO:n tai laitoksen turvallisuuspäällikön työ on loistava urapolku.

By | 18 maaliskuun, 2024

Maailmassa on lukemattomia uravaihtoehtoja, ja erilaisten uusien tekniikoiden keksimisen ja muiden arkielämän vaatimusten myötä uudenlaisia uravaihtoehtoja syntyy edelleen. Esimerkiksi tietotekniikka-asiantuntijan ammatti on suhteellisen uusi, kun taas yrittäjän ammatti on ollut olemassa jo pitkään. Osa näistä urista on hyvin suosittuja ja osaa ei moni harrasta, ja vähemmän tunnetun urapolun seuraaminen voi merkitä enemmän mahdollisuuksia, mutta myös vähemmän apua, koska moni ei tiedä asiasta. Näiden harvinaisten urapolkujen seuraaminen vaatii enemmän intohimoa kuin taitoa, ja yksi tällainen urapolku on FSO- ja IMDG-koulutuksen saanut ammattilainen.

FSO:t eli Facility Security Officers ja IMDG:n eli International Maritime Dangerous Goods -koulutetut ammattilaiset työskentelevät vaarallisten aineiden parissa. Sellaisenaan heidän on oltava hyvin keskittyneitä ja käytävä läpi tiukkaa koulutusta ja tutkimusta, jotta he tuntevat erilaiset vaaralliset aineet, niiden vaikutuksen ympäristöön ja sen, miten niitä voidaan ennaltaehkäistä. On monia yrityksiä, jotka tarvitsevat vaarallisia aineita prosesseissaan, ja joitakin, jotka kuljettavat näitä aineita paikasta toiseen. Tässä kohtaa FSO:t ja IMDG-koulutuksen saaneet virkamiehet astuvat kuvaan. Kun vaarallisia aineita kuljetetaan paikasta toiseen, olipa kyseessä sitten lento-, meri- tai maantiekuljetus, on lain mukaan pakollista, että hyvin koulutettu FSO on läsnä koko ajan, aina pakkaamisesta materiaalien purkamiseen. Ja kaikkien kuljetusprosessiin osallistuvien on oltava IMDG-koulutettuja.

Vaarallisten aineiden lento-, meri- ja maantiekuljetuksia säätelevät useat oikeudelliset organisaatiot. Lentokuljetuksia hoitaa IATA, vesikuljetuksia IMO ja tieliikennettä DOT. Kaikki kolme organisaatiota ovat kuitenkin määränneet, että kaikkien vaarallisten aineiden kuljetuksiin osallistuvien on tunnettava IMDG-säännöstö ja että kaikki prosessit on suoritettava FSO:n valvonnassa. Näet siis, että mahdollisuuksista ei ole pulaa, jos suoritat vaarallisten aineiden hallinnan kurssin hyvässä oppilaitoksessa. FSO:t ovat arvostettuja ja hyvin palkattuja. IMDG-koulutuksen saaneena virkamiehenä voit odottaa, että myös sinua arvostetaan ja sinulle maksetaan hyvin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *