Kustannustehokkaan sotilaallisen hankintastrategian merkitys

By | 21 huhtikuun, 2024

Vastuu sotilaallisten sopimusten hallinnoinnista on puolustusministeriöllä. Ministeriö pyrkii käyttämään veronmaksajien rahoja parhaalla mahdollisella tavalla ja tarjoamaan samalla armeijalle laadukkaita varusteita ja palveluja. Liittovaltion alijäämään kohdistuvien paineiden ja mahdollisten kustannusleikkausten vuoksi edullinen ja tehokas puolustusohjelma on tärkeämpi kuin koskaan.

Satojen miljoonien dollarien ohjelmakustannukset eivät ole harvinaisia puolustushankinnoissa, ja joskus näistä ohjelmista tulee hyvin kalliita kokeiluja, jotka eivät tuota odotettuja tuloksia, ja aina on olemassa epäonnistumisen mahdollisuus. Talouden lähestyessä toista taantumaa kaikilla aloilla ryhdytään kustannussäästötoimiin, minkä vuoksi älykkäät ja toteuttamiskelpoiset puolustusohjelmat ovat välttämättömyys puolustusministeriölle.

Puolustusministeriön hankintatoimen muutoksella on kiire. Puolustusministeriön on löydettävä keinoja varmistaa, että ohjelmiin tehtävät investoinnit eivät mene hukkaan. Kallis ohjelma ei ole tehokas, jos sen tulokset ovat todennäköisesti epävarmoja 15-20 vuoden kuluttua. Tämän tavoitteen saavuttamiseksi hankinta- ja sopimuspolitiikasta vastaavien puolustusministeriön alojen on luotettava rehellisyyteen ja hyvään johtajuuteen. Puolustushankkeet on valittava mahdollisten hyötyjen eikä pelkästään kustannusten perusteella.

DoD:n hankinnat keskittyvät monissa tapauksissa suuriin hankkeisiin, jotka esittelevät Yhdysvaltain armeijan voimaa ja nostavat sen valokeilaan. Nykyisessä taloustilanteessa hankkeiden valitseminen niiden tarjoamien hyötyjen ja niiden tarpeen perusteella on luultavasti Pentagonin kannalta paras toimintatapa. Kun armeijalla on jo niin paljon aseita ja ohjuksia, olisi virhe allekirjoittaa uusi asesopimus. Sen sijaan puolustusministeriön olisi keskityttävä aloihin, joilla armeijalla on puutteita.

Irakissa ja Afganistanissa alihankkijoille ja urakoitsijoille maksetut valtavat summat ovat yksi suurimmista huolenaiheista Yhdysvalloissa. Lähes 20 miljardin dollarin investoinnit puolustusalan hankintoihin ovat suhteettoman suuret tuloksiin nähden. Olisi yksinkertaisempaa maksaa alihankkijoille, jotka tekisivät työn paikallisesti, mutta näiden esimerkkien pitäisi todistaa hallitukselle, että on parempi antaa sopimukset amerikkalaisille yrityksille, joiden voidaan luottaa tekevän hyvää työtä tai jotka eivät ainakaan ota hallituksen rahoja, jos tietävät, etteivät he pysty tekemään työtä.

Yhdysvaltain puolustusministeriö on vastuussa veronmaksajien kovalla työllä ansaittujen rahojen parhaasta käytöstä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *