Laadunvalvonta-arvioinnit: miten ne syntyivät?

By | 19 maaliskuun, 2024

Laatu ei ole uutta tai innovatiivista, eikä se ollut kilpailullinen ase ennen kuin Japanin liike-elämän menestys toisen maailmansodan jälkeen. Tunnetuimmat tutkijat ovat jakaneet laadunhallinnan kahteen vaiheeseen: modernia edeltävään ja postmoderniin laadunhallintaan. Modernia edeltävällä laadunhallinnan aikakaudella organisaation tuottavuuden parantamiseen käytettiin johtamiskäsitteitä, kuten käsityöläisyyttä, Taylorin tieteellistä johtamista ja Mayon Hawthorne-pyrkimystä. Tänä aikakautena organisaatiot käyttivät tarkastuksiin perustuvaa lähestymistapaa laadun ylläpitämiseksi. Postmodernilla QM-aikakaudella organisaatiot käyttivät laadun ylläpitämiseen ennaltaehkäisyyn keskittyvää lähestymistapaa.

Tiedätte varmasti kaikki toisen maailmansodan historian (Short History of World War II – Se oli historian pahin sota, jossa menetettiin noin 30 miljoonaa ihmishenkeä. Sodan jälkeen perustettiin Yhdistyneet Kansakunnat (YK) estämään tällaiset sodat tulevaisuudessa. Neuvostoliitto ja Yhdysvallat nousivat suurvalloiksi. Sen jälkeen alkoi maiden välinen poliittinen yhdentyminen).

Useimmat ihmiset eivät kuitenkaan ymmärrä, että sota auttoi muokkaamaan QM:n alaa. Toisen maailmansodan syttyminen loi avoimen ympäristön, jossa organisaatiot ympäri maailmaa saattoivat tuoda tavaroita ja palveluita, mikä lisäsi kilpailua. Sodan jälkeen Yhdysvaltain puolustusministeriö lähetti Demingin Japaniin auttamaan maan sotatappioiden korjaamisessa. Hän kiersi maata ja keksi 14 kohtaa laatutuotteiden tuottamiseksi. Samoin sodan jälkeen kehitettiin muita laatutekniikoita, jotka auttoivat Japania nousemaan talousmahdiksi. Kilpaillakseen Japanin taloudellisen menestyksen kanssa globaaleilla markkinoilla länsimaiset organisaatiot alkoivat etsiä ja soveltaa erilaisia laadunhallintatekniikoita menestyäkseen. Vuonna 1984 Demingin esitys ”If Japan Can Do It, Why Can’t We Can’t?” NBC:llä, jossa esiteltiin Japanin menestystä, herätti tietoisuuden laadusta Yhdysvalloissa. Sen jälkeen yritykset ovat alkaneet ottaa käyttöön erilaisia lähestymistapoja, kuten tilastollinen laadunvalvonta, laadunvarmistus, kokonaisvaltainen laatujohtaminen, strateginen laatujohtaminen ja Six Sigma, pitääkseen yllä organisaation tuotteiden ja palvelujen laatua.

Tein vuonna 2007 osana väitöskirjaani laadunhallintaa koskevan kirjallisuuskatsauksen kartoittaakseni luettelon tutkijoista, jotka ovat muokanneet laadunhallinnan alaa; nämä tutkijat ja heidän panoksensa on lueteltu tässä:

Frank Gilbreath – Työmenetelmien tarkentaminen.

Henry Ford – Lyhyet kiertoajat ja jatkuva parantaminen

Taichi Ono – Hukan poistaminen, kanbanin idea

Shigeo Shingo – Japanilainen poka-yoke, nollalaatuinen valvonta.

Philip Thomas – Syklien keston analysointi, vähentäminen ja hallinta.

Peter Dewhurst – Design for Manufacturability (Valmistettavuuden suunnittelu)

Edwards Deming- 14 laadun muutosta.

Joseph Juran – Juranin trilogia ja Pareto-kaavio.

Philip Crosby – Zero Defects (Tee se oikein ensimmäisellä kerralla).

Walter Stewart – valvontakaavion ja nykyaikaisen laadunvalvonnan isä.

Armand Feigenbaum – kokonaisvaltaisen laadunhallinnan perustaja.

Kaoru Ishikawa – Laatuympyrät ja kalanruotokaaviot.

Kenichi Taguchi – Kestävä suunnittelu.

David Garvin – Strateginen laatusuunnittelu

Yhteenvetona voidaan todeta, että toisella maailmansodalla oli merkittävä rooli laadunhallinnan arvioinnissa: ennen sotaa vallinnut moderni laadunhallinta ja sodan jälkeinen moderni laadunhallinta. Tunnette kaikki sanonnan ”huhtikuun sadekuurot tuovat toukokuun kukat”, ja se pitää paikkansa myös tässä tapauksessa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *