Liiketoimintamahdollisuudet Intiassa

By | 27 maaliskuun, 2024

Ulkomaisten yritysten kannattaa etsiä liiketoimintamahdollisuuksia Intiasta, sillä Intian talouden odotetaan kasvavan 8,7 prosenttia vuonna 2012, mikä on enemmän kuin Kiinan 8,4 prosenttia. Intia on Kiinan jälkeen maailman toiseksi nopeimmin kasvava talous, mikä tekee siitä jo nyt paremman markkinan liiketoiminnan laajentamiselle, mutta Maailmanpankin ennuste Intian talouskasvusta tekee siitä vielä sopivamman, kannattavamman, luotettavamman ja helpommin laajennettavan liiketoimintamaan.

Muiden tilastojen mukaan Intiasta tulee maailman kolmanneksi suurin talous ohittaen Japanin, joka on tällä hetkellä neljäntenä Yhdysvaltojen, Kiinan ja Japanin jälkeen. Tämä johtuu Japanin talouskasvun hidastumisesta maaliskuussa 2011 tapahtuneen tuhoisan maanjäristyksen ja tsunamin jälkeen.

Viime vuosina ulkomaiset yrityssijoittajat ovat laajentaneet toimintaansa Intiassa useilla aloilla, kuten valmistusteollisuudessa, tietotekniikassa, terveydenhuollossa, rahoituspalveluissa ja elektroniikkalaitteissa, vaikka Kiinan osuus näistä investoinneista on ollut suurin, tämä ei tarkoita sitä, että sinun ei pitäisi valita Intiaa liiketoiminnan laajentamisen kohteeksi. Parempi yrityskonsultointi Intiassa voi auttaa yritystäsi menestyksekkääseen laajentamiseen.

Edellä mainitut kolme tilastoa riittävät selittämään, ”miksi sinun pitäisi laajentua Intiaan”. Seuraavassa on joitakin nopeimmin kasvavia aloja, joilla voit kasvattaa yritystäsi.

Maatalous, elintarvikkeet ja juomat: Intian maataloussektorin mahdollisuudet ulottuvat eri alasektoreille, kuten perushyödykkeisiin, juomiin, jalostettuihin elintarvikkeisiin ja geenituotteisiin. Tämän sektorin kasvua odotetaan vauhdittavan keskiluokkaisten kotitalouksien lisääntyminen, väestön voimakas nuorentuminen ja suuret muutokset elämäntavoissa.

Tieto- ja viestintätekniikka (ICT): Intian televiestintäala on yksi maailman nopeimmin kasvavista. Se on tilaajamäärältään maailman toiseksi suurin. Matkaviestintätilaajien määrä kasvaa yli 80 prosenttia, ja internetin käyttö kasvaa ilmiömäistä vauhtia sääntelyn purkamisen, koulutustason nousun, tietokoneiden hintojen laskun ja kuluttajien tietoisuuden lisääntymisen ansiosta. Lisäksi Intian langattoman laajakaistan (Wi-Max) markkinat kasvavat merkittävästi hallituksen myöntämien uusien toimilupien ja vuonna 2009 hyväksytyn uuden televiestintäpolitiikan ansiosta. Elokuva- ja viihdeteollisuus, joka nojautuu voimakkaasti erikoistehosteisiin ja animaatioihin, on myös vahva toimiala Intiassa.

Biotieteet: Intian biotekniikkateollisuuden osuus maailmanmarkkinoista on tällä hetkellä vain 2 prosenttia, mutta sillä on potentiaalia nousta merkittäväksi toimijaksi kansainvälisellä näyttämöllä. Alan liikevaihdon, joka kasvoi 20 prosenttia vuosina 2008-2009, odotetaan joidenkin analyytikoiden mukaan nelinkertaistuvan seuraavien viiden vuoden aikana.

Koulutus: Talouden dynaamisuus ja siitä johtuva vauraus lisäävät laadukkaan koulutuksen kysyntää Intiassa. Huolimatta laajasta oppilaitosten verkostosta, laadukkaan koulutuksen kasvava kysyntä ylittää selvästi tarjonnan. Ulkomailla opiskelee vuosittain arviolta noin 160 000 intialaista opiskelijaa, ja vaikka heidän määränsä kasvaa nopeasti, Kanada ottaa vastaan vain pienen osan heistä.

Sähkö ja uusiutuva energia: Intia aikoo viisinkertaistaa sähköntuotantokapasiteettinsa seuraavien 20 vuoden aikana tukeakseen talouskasvua, mikä avaa ulkomaisille yrityksille mahdollisuuksia koko energia-alalla lyhyellä ja pitkällä aikavälillä. Intia on sitoutunut yhä enemmän uusiutuviin teknologioihin ja keskittyy erityisesti puhtaaseen energiaan ja ilmastonmuutoksen torjuntaan.

Liikenneinfrastruktuuri: Intian hallitus aikoo käyttää 500 miljardia dollaria infrastruktuuriin seuraavan vuosikymmenen aikana, ja yksityinen sektori on tällä alalla aktiivisin. Sijoittajille ja kansainvälisille yrityksille, joilla on kansainvälistä kokemusta hankkeiden suunnittelusta, suunnittelusta ja toteutuksesta, toteutettavuustutkimuksista, ympäristövaikutusten arvioinnista ja rakentamisesta, tarjoutuu merkittäviä mahdollisuuksia.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *