marokon minttu

By | 24 marraskuun, 2023

Marokon minttu eli Mentha spicata on yksi tunnetuimmista minttulajeista ja se on peräisin Pohjois-Afrikasta, erityisesti Marokosta. Tämä tuoksuva ja maistuva yrtti on suosittu niin ruoanlaitossa kuin lääkinnällisessä käytössäkin.

Marokon minttu erottuu muista minttulajeista sen voimakkaan sitruunaisen ja makean maun ansiosta. Sitä käytetään laajalti erilaisissa ruoanvalmistuksissa kuten salaateissa, kastikkeissa, jälkiruoissa ja juomissa. Se antaa ruoille ja juomille raikkautta ja pirteää makua. Marokon minttu sopii erityisen hyvin yhteen suklaan ja hedelmien kanssa.

Lisäksi marokon minttua käytetään laajasti lääkkeellisissä tarkoituksissa sen virkistävien ja rauhoittavien ominaisuuksien vuoksi. Sitä käytetään mm. ruoansulatusvaivoihin, pahoinvointiin ja päänsärkyyn. Minttua voidaan nauttia teenä, tiivisteinä tai eteerisenä öljynä.

Marokon minttu viihtyy parhaiten aurinkoisella paikalla ja se on helppo kasvatettava esimerkiksi omalla parvekkeella tai puutarhassa. Se leviää nopeasti maanpinnan alla olevien juurakoiden avulla, joten sitä kannattaa istuttaa omasta ruukuusta tai muuten rajoittaa sen kasvua.

Kaiken kaikkiaan marokon minttu on monipuolinen ja suosittu kasvi, joka tarjoaa niin ruoanlaittoon kuin terveydenhoitoonkin monia mahdollisuuksia. Sen raikas maku ja terveysvaikutukset tekevät siitä arvokkaan lisän monen kodin yrttitarhaan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *