Miltä kallis tietotekniikka todella näyttää?

By | 26 maaliskuun, 2024

Monet yritykset, erityisesti kasvavat yritykset, haluavat luotettavan ja laadukkaan IT-palveluntarjoajan, mutta muutaman puhelinsoiton jälkeen he päätyvät siihen tulokseen, että se on ”liian kallista”. Tämä ei kuitenkaan tarkoita, että teknologian tarve katoaisi, joten monet näistä yrityksistä turvautuvat kouluttamattomiin tietotekniikkaratkaisujen tarjoajiin, luottavat työntekijöihin, jotka tekevät tuplatyötä, tai kääntyvät naapurin puoleen, joka on ”hyvä tietokoneiden kanssa”.

Ei ole pitkä aika, ennen kuin monet yritykset huomaavat, miltä kallis tietotekniikka todella näyttää.

Juuri tähän haluamme pyrkiä: Kun annat kouluttamattomien ja sertifioimattomien ihmisten hallita yrityksesi teknologiaa, koettelet kohtaloa. Ei ole väliä, onko yrityksesi yhdessä rakennuksessa, yhdessä toimistossa tai yhdellä työpöydällä, riittää, että yksi suuri häiriö suistaa yrityksesi raiteiltaan ja heittää sen kaaokseen. Jos et usko niin, googleta vain ilmaisu ”IT-katastrofi” ja katso, kuinka monta esimerkkiä pienistä, kasvavista yrityksistä on kärsinyt.

Vaikka korkean profiilin epäonnistumiset ja tietoturvaloukkaukset nousevat uutisiin, juuri pienyritykset, jotka ovat riippuvaisia asiakastietojen ja -tietueiden saatavuudesta, jotka ovat riippuvaisia viikoittaisista ja kuukausittaisista laskutusjärjestelmistä ja joilla on kaikkein epätodennäköisimmin tarvittava ylläpito ja varmuuskopiot, joutuvat useimmiten suurten tietotekniikkaongelmien vuoksi lopettamaan toimintansa. Uutisissa esiintyvät Fortune 500 -yritykset saattavat maksaa kalliin hinnan vioista ja käyttökatkoksista, mutta ne ovat valmistautuneet selviytymään myrskystä, mutta pienyritykset eivät.

Tietotekniikan todellisia kustannuksia ei aina voida mitata laskuissa tai kuukausittaisissa sopimuksissa, vaan pikemminkin menetettyinä liiketoimina ja tuloina, jotka johtuvat siitä, ettei ole valmistauduttu pahimpaan. On ymmärrettävää, että monet yritykset pyrkivät karsimaan kustannuksia tässä taloustilanteessa. Jos kuitenkin luulet, että tekninen tuki on paras tapa saada muutama dollari pois toimintabudjetista, varo, ettet vaaranna liiketoimintaasi muutaman dollarin takia.

Luotettava tietotekniikkayritys on yleensä edullisempi kuin ensikertalaiset yrittäjät luulevat… Todella kallista on se, että se selviää kantapään kautta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *