Miten valitsen oikean franchising-yrityksen?

By | 20 maaliskuun, 2024

Jos haluat liittyä jo vakiintuneeseen yritykseen, harkitset luultavasti franchising-toimintaa. Franchising on vakiintunut ja hyväksi havaittu liiketoimintamalli, mutta siihen liittyy poikkeuksia, jotka sinun tulisi ymmärtää hyvin ennen franchising-toiminnan aloittamista.

Kun valitset franchisingin, valitset hyväksi todetun liiketoimintamallin. Sinä tuot asiantuntemuksen ja rahaa; franchisingantaja tuo asiantuntemuksen ja maineen. Muista, että voit tehdä hyvän strategian tarkastelemalla huolellisesti lyhyen ja pitkän aikavälin liiketoimintasuunnitelmaa.

Etsi profiiliisi sopiva konsepti

Liittymällä franchising-verkostoon voit aloittaa oman liiketoimintasi järjestäytyneessä verkostossa, jota voit kehittää, myydä ja johtaa. Siksi on tärkeää valita konsepti, joka motivoi sinua ja joka on valmis kilpailemaan. Jos haluat laajentaa yritystäsi Intiassa tai hankkia franchising-yrityksen Intiassa, oikean franchising-antajan valinta voi olla pelottava tehtävä, sillä monet vertaisyritykset laajentavat ja jakavat franchising-yrityksiä.

Ole tietoinen kustannuksista

Kun olet selvittänyt liiketoimintasi, pohdi eri franchising-yritysten kustannuksia. Franchising-yrittäjät, joita lähestyt, toimittavat sinulle sopimusta edeltävän tiedotusasiakirjan (PID). Siinä ilmoitetaan yksityiskohtaisesti kustannukset, jotka sinun on rahoitettava, mukaan lukien liittymismaksut, irtautumismaksut, vakuusmaksut, pankkitakaukset, koulutusmaksut, pakolliset koulutukset ja osuutesi liiketoiminnan toimintasopimuksesta, johon sinun on lisättävä huoneen osto- tai vuokrakustannukset ja tulosi. Laske loppusumma ja mieti, miten rahoitat sen. Henkilökohtaiset maksut? Pankkilaina? Kuinka kauan lainan takaisinmaksu kestää kohtuullisesti?

Laske kannattavuus

Kirjoita tulosi ennen kulujasi. Ennusta voittosi ja tappiosi 1, 2, 3 ja 5 vuodeksi. Tutustu franchising-verkostosi lukuihin. Katso tuloslaskelmaasi. Onko se kannattava? Suorita simulaatioita erilaisilla myyntioletuksilla. Milloin alat ansaita rahaa? Sopimuksen puolivälissä? Sopimuksen lopussa? Voitko ansaita korkeampaa palkkaa kuin työntekijä?

Tutkimus ja tarkastelu

Tämä on pakollinen vaihe lopullisen päätöksen tekemiseksi, voit kysyä muilta kyseisen yrityksen franchise-yrittäjiltä tulevista mahdollisuuksista ja tehdä paljon Internet-tutkimusta tuotemerkin imagon laskemiseksi. Voit valita joitakin yrityskonsultointipalveluja, jotta ymmärrät paremmin investoinnin riskit ja komplikaatiot.

Lyhyen ja pitkän aikavälin näkymät

Lopuksi tee sopimukset kohtuulliseksi ajaksi, yleensä kolmeksi tai viideksi vuodeksi, jonka pitäisi olla riittävän pitkä aika, jotta voit ansaita rahaa. Varmista, että voit uusia sopimuksen vähintään kerran, jotta voit nauttia työsi hedelmistä asiakkaan kanssa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *