Noudata Yhdysvaltain liikenneministeriön (DOT) ja Kansainvälisen ilmakuljetusliiton (IATA) ohjeita, kun kuljetat vaarallisia aineita.

By | 19 maaliskuun, 2024

Voi olla varsin mielenkiintoista ymmärtää, että on olemassa monia vaarallisia aineita, joiden kanssa olemme tekemisissä jokapäiväisessä elämässämme. Koska vaaralliset aineet sekoittuvat moniin muihin aineisiin, monet ihmiset eivät huomaa niitä. Jos niitä kuitenkin tarkastellaan yksitellen, huomataan, että monet tuotteet on luokiteltu vaarallisiksi.

Suurin ongelma syntyy, kun näitä vaarallisia aineita kuljetetaan paikasta toiseen. Näiden aineiden kuljetukseen liittyy aina suuri riski, koska ne voivat reagoida muiden luonnon elementtien kanssa ja aiheuttaa tuhoa ihmiskunnalle ja luonnolle.

Nykyään vaarallisia aineita kuljetetaan yleensä meritse, maanteitse tai ilmateitse. Kaikkia näitä reittejä ohjaavat tällä hetkellä Yhdysvaltain liikenneministeriö (DOT) ja eräät kansainväliset järjestöt, kuten Kansainvälinen ilmakuljetusliitto (IATA). Nämä järjestöt ovat jo ottaneet käyttöön joitakin tiukkoja sääntöjä, jotka koskevat vaarallisten aineiden kuljetusta meritse, maanteitse tai ilmateitse. Maanteiden osalta säännöt vahvistaa DOT, ilmakuljetusten osalta IATA ja vesiväylien osalta Kansainvälinen merenkulkujärjestö (IMO).

Koska vaarallisten aineiden lento- ja vesikuljetuksiin liittyy suuri riski, IATA ja DOT ovat asettaneet niiden kuljetukselle joitakin tiukkoja ohjeita. Näitä aineita kuljetettaessa on noudatettava lukuisia prosesseja. Ensinnäkin kaikki vaaralliset aineet tarkastetaan perusteellisesti useita kertoja, minkä jälkeen paikallinen turvallisuushenkilöstö tarkastaa ne varmistaakseen, että kaikki on kunnossa.

Seuraavaksi nämä tavarat pakataan erityisiin säiliöihin kansainvälisen ilmakuljetusliiton (IATA) ja Yhdysvaltain liikenneministeriön noudattamien ohjeiden mukaisesti. Koko prosessia valvoo paikan päällä oleva turvallisuushenkilöstö sekä vaarallisten aineiden konsultti. Nämä erityiskontit ovat DOT:n ja IATA:n erityinen varotoimenpide, jolla varmistetaan, että jos vaarallisten aineiden välillä tapahtuu reaktio, vaikutukset eivät pääse helposti ulos kontista, jolloin kontti on turvallinen ihmisille ja ympäristölle.

IATA:n ja Yhdysvaltain liikenneministeriön vahvistamien sääntöjen ja määräysten mukaisesti kuljetuksen aikana on aina paikalla hyvin koulutettu vaarallisten aineiden asiantuntija. Tämä on tarkoitettu pääasiassa käsittelemään kuljetuksen aikana mahdollisesti tapahtuvia katastrofeja.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *