Pitääkö minun maksaa IT-palvelutunnit etukäteen?

By | 26 maaliskuun, 2024

IT-sopimuksia on monenlaisia, ja yhtä monta kysymystä siitä, mikä on edullista ja mikä ei. Mutta kun on kyse laskutettavan teknisen ajan ennakkomaksusta, yritysten omistajat kohtaavat erityisen mielenkiintoisen kysymyksen. Ajatuksena on, että vaikka voit säästää rahaa maksamalla ennakkoon, vaarana on myös, että ostat teknistä tukea, jota et tarvitse tai jota et tule käyttämään lähitulevaisuudessa.

Pitäisikö yrityksesi siis maksaa etukäteen laskutettavasta IT-ajasta?

Meidän näkökulmastamme lyhyt vastaus on: se riippuu. Se riippuu sopimuksesta, joka sinulla on tietotekniikkatukihenkilösi tai tietotekniikkapalvelujen tarjoajasi kanssa. Jos esimerkiksi maksat vain alennetusta ”aikalohkosta”, jonka voit käyttää kuuden kuukauden tai vuoden kuluessa, sanoisimme, että se ei ole hyvä ajatus. Loppujen lopuksi se voi olla hyvä asia yrityksen IT-konsultointipalvelun tarjoajan kassavirran kannalta, mutta ellemme suunnittele teknistä ongelmaa, emme ole varmoja siitä, että kustannukset ovat sen arvoisia sinulle. Ja jos suunnittelet teknistä ongelmaa, eikö se pitäisi korjata nyt, ennen kuin se aiheuttaa yrityksellesi lisäkuluja?

En sano, että tietotekniikkapalveluntarjoajasi haluaa ottaa rahasi ja häipyä, mutta missä on tässä tilanteessa heidän kannustimensa tehdä ylimääräistä puolestasi? Heille on maksettu, on sinun tehtäväsi miettiä, mitä he aikovat tehdä.

Toinen ”ennakkosopimus”, jota suosittelisin, on hallinnoituja palveluja koskeva sopimus. Mitä eroa siinä on? Hallinnoitujen IT-palvelujen avulla maksat joka kuukausi saman summan IT-palveluntarjoajalle, olipa ongelmia tai ei. Toisin kuin tuntihinnoittelussa, sinut asetetaan asemaan, jossa olet vastuussa siitä, että yrityksesi teknologia toimii moitteettomasti, sillä muuten yrityksesi saaminen takaisin toimintaan vie vain enemmän aikaa ja rahaa. Toisin sanoen et maksa ajasta, vaan tehdystä työstä.

Tämä on hienovarainen ero, mutta se on erona sen välillä, saatko suurta arvoa vai tuhlaatko mahdollisesti investointisi hukkaan. Maksoitpa tietotekniikasta etukäteen tai toistuvasti, fiksut yrityksen omistajat valitsevat aina hallinnoidut palvelut. Se voi olla työläämpää kuin maksaa muutamasta tunnista, mutta se on myös paljon parempi sopimus.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *