Puolustusministeriön sopimuksiin liittyvät kohtuuhintaisuuskysymykset

By | 17 huhtikuun, 2024

Puolustusministeriö (DoD) tekee monia sopimuksia erilaisista hankkeista, ja kohtuuhintaisuus on tärkeä tekijä jokaisessa sopimuksessa. Hallitus loi hiljattain uuden lain, joka sääntelee DoD:n hankintaprosessia. Puolustusministeri on myös luonut 110 miljardin dollarin arvoisen tehokkuusaloitteen DoD:n menojen vähentämiseksi, mikä on yhdenmukainen koko maassa toteutettavien menoleikkausten kanssa. Pentagonia on pyydetty lisäämään säästöjä 2 miljardilla dollarilla vuonna 2012, 3 miljardilla dollarilla vuonna 2013 ja 5 miljardilla dollarilla vuonna 2014. Säästöohjelma jatkuu itse asiassa vuoteen 2016 asti, ja Yhdysvaltain armeijan odotetaan saavuttavan 10 miljardin dollarin nettosäästöt. Säästöillä rahoitetaan armeijan palkkoja ja asehankintoja.

Itse asiassa DoD:n hankintasopimukset on nyt sidottu suoraan siihen, kuinka paljon rahaa voidaan säästää. Armeijaa uhkaa kahden biljoonan dollarin alijäämä, joten sen on oltava varovainen sopimuksiin käytettävien varojen suhteen – sen on leikattava menoja yhtä paljon kuin se säästää. Gates on laatinut erittäin tehokkaan säästösuunnitelman, ja samaan aikaan hankinnoista vastaava alipuolustusministeri Ashton Carter on toteuttanut monia muutoksia säästöjen lisäämiseksi.

Tärkein Carterin tekemä muutos oli aseiden talouden ja teknologian saattaminen samalle viivalle, ja tämä koskee myös armeijan maataisteluajoneuvoja ja pitkän kantaman iskuohjuksia. Hankkeet, jotka maksoivat liikaa ja antoivat vain vähän vastinetta, olisi romutettava, kun taas meneillään olevissa ohjelmissa olisi käytettävä vähemmän rahaa uusiin laitteisiin ja ylläpidettävä olemassa olevaa kalustoa.

Lisäksi tehdään portfolion toimintakyvyn arviointi, jossa selvitetään, onko ohjelmista hyötyä. Yksi todennäköisesti romutettavista hankkeista on ilmavoimien monialustatutkateknologiaohjelma, koska sen jatkaminen on liian kallista ja siitä on vain vähän hyötyä. Toinen hanke on armeijan keskipitkän kantaman laajennettu ilmapuolustusjärjestelmä, jota seurataan tarkasti, koska sen lopettaminen säästäisi armeijalle miljardeja dollareita. Todennäköisesti hyväksyttävät ohjelmat maksavat 10-12 miljoonaa dollaria, eikä niillä ole juurikaan vaikutusta valtion talousarvioon.

Nämä ovat vain kaksi niistä politiikoista, joita puolustusministeri ja apulaispuolustusministeri ovat toteuttaneet vähentääkseen Yhdysvaltain armeijan menoja. Tämä auttaa vähentämään Yhdysvaltain armeijan menoja ja säilyttämään samalla asemansa maailman vahvimpana armeijana, erityisesti hankintamenettelyssä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *