TXTIMPACT mobiili CRM-palvelut asiakassuhteiden parantamiseksi

By | 23 maaliskuun, 2024

TXTIMPACT Mobile Customer Relationship Management (CRM) on laajalti käytetty strategia, jonka avulla yritys voi hallita asianmukaisesti vuorovaikutusta asiakkaidensa kanssa. Tehostaakseen tätä prosessia TXTIMPACT Mobile CRM kehittyy jatkuvasti ja käyttää uusinta teknologiaa nykyaikaistaakseen ja yksinkertaistaakseen prosessia ja kuroakseen umpeen kuilua yrityksen ja asiakkaan välisessä suhteessa.

TXTIMPACT Mobile CRM:n tavoite on varsin yksinkertainen. Yritykset haluavat kehittää suhteita nykyisiin asiakkaisiinsa ja auttaa heitä kaikin mahdollisin tavoin sekä houkutella uusia asiakkaita keskittymällä aidosti heidän toiveisiinsa ja tarpeisiinsa.

Nykyteknologian ansiosta yritykset ja asiakkaat voivat nyt kommunikoida kaksisuuntaisesti yksisuuntaisen vuoropuhelun sijaan. Kaikki tämä on mahdollista TXTIMPACT Mobile CRM -tekstiviestipalvelun avulla, joka toimii kuin perustekstipalvelu ja yhdistää tekstimarkkinoinnin periaatteet erittäin tehokkaaksi sovellukseksi.

Ajatus yrityksen ja sen asiakkaiden välisestä tekstiviestinnästä ei ole täysin uusi – asiakastuen live-chat-vaihtoehtoja on ollut olemassa eri verkkosivustoilla jo vuosia, minkä ovat mahdollistaneet TxtImpact.comin kaltaiset palvelut – mutta tämän tekniikan kehittyminen on nyt mennyt paljon pidemmälle kuin mitä useimmat ihmiset odottavat yrityksen ja sen asiakkaiden välillä.

Sen sijaan, että esimerkiksi vain ratkaistaan asiakkaan tietty ongelma, tämäntyyppiset tekstiviestipalvelut antavat nyt asiakastukitiimille mahdollisuuden käydä avointa ja jatkuvaa vuoropuhelua asiakkaiden kanssa saadakseen jatkuvaa palautetta tuotteistaan ja palveluistaan useiden eri väylien kautta, mukaan lukien mobiili-chat, email2sms, SMS2email, mobiilisivustojen kehittäminen ja mobiilisovellukset.

Yrityksille, jotka haluavat todella asettaa asiakkaansa etusijalle eivätkä vain tehdä siitä iskulauseen, TXTIMPACTin mobiili-CRM-tekstiviestipalvelut ovat ratkaisevan tärkeitä minkä tahansa yrityksen yleisen maineen kannalta. Lopulta tekstiviestit ja mobiiliviestintä korvaavat muut viestintämenetelmät – puhelinlinjat ja erityisesti etanaposti ovat jo nyt vanhentuneita, ja ne tulevat lopulta vanhentumaan.

Toinen TXTIMPACT MOBILE CRM -tekstiviestipalvelun vahvuus on asiakkaiden itsepalvelunäkökohta. TXTIMPACT MOBILE CRM -tekstiviestipalvelun etuihin kuuluvat muun muassa seuraavat seikat

* Tarjota mobiilikyselyitä tiedonkeruuta varten

* Saada palautetta asiakkailta missä ja milloin tahansa.

* Anna asiakkaiden ottaa yhteyttä yritykseesi heidän ehdoillaan välittömien ja/tai reaaliaikaisten tekstiviestien välityksellä.

* Toimita ajallisesti tärkeää tietoa nopeammin.

* Asiakasilmoitukset lähetetään välittömästi rajattomalle yleisölle.

* Erinomaiset lyijynluontiominaisuudet

Tekstin kehittyessä ja miljoonien mobiilikäyttäjien kommunikoidessa enimmäkseen tekstiviesteillä TXTIMPACT Mobile CRM:n painopisteen siirtäminen tekstiviesteihin ei ole vain fiksu liike yrityksille, vaan se voi olla ainoa liike. Näin yritykset kilpailevat asiakkaista tulevaisuudessa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *