Yritystyypit, joita voit perustaa Kaliforniassa

By | 22 huhtikuun, 2024

Liiketoiminnan harjoittaminen Kaliforniassa

Kalifornia on hyvä paikka harjoittaa liiketoimintaa. Osavaltion talous on vahva ja monipuolinen. Kaliforniassa perustetaan päivittäin satoja uusia yrityksiä, mukaan lukien monia kalifornialaisia osakeyhtiöitä. Jos olet yrittäjäksi aikova, tässä on muutamia asioita, jotka sinun tulisi tietää liiketoiminnan harjoittamisesta Kaliforniassa.

Oikean yritysmuodon valinta

Yrityksen perustajan on oltava huolellinen oikean yritystyypin valinnassa. Eri yritystyyppejä verotetaan eri tavalla, ja niillä on myös erilaiset perustamisvaatimukset. Kaliforniassa voit valita kuudesta oikeushenkilöstä. Ne ovat: yritykset, osakeyhtiöt, henkilöyhtiöt, avoimet yhtiöt, kommandiittiyhtiöt, osakeyhtiöt ja yksityisyrittäjät.

Jotkut yrittäjät haluavat perustaa yksityisyrityksen, koska se on yksinkertaisin oikeushenkilömuoto. Se ei yleensä vaadi perustamisasiakirjoja. Tässä yksinkertaisuudessa on haittansa. Suurin haittapuoli on se, että yrityksen omistaja on henkilökohtaisesti vastuussa yrityksestä. Henkilökohtainen vastuu voi olla ongelma vakavien tappioiden tai oikeustoimien yhteydessä. Esimerkiksi yksityisyrittäjä, joka joutuu tyytymättömän asiakkaan haastamaksi oikeuteen, voi menettää henkilökohtaisen omaisuutensa. Monet muut yritysmuodot tarjoavat houkuttelevan suojan henkilökohtaiselta vastuulta, minkä ansiosta yrityksen omistajat voivat ottaa enemmän yrittäjäriskejä.

Vaikka on mahdollista perustaa yhtiö ja siirtyä sitten toiseen yhtiömuotoon, muuntoprosessi voi olla monimutkainen, joten on parasta valita oikea yhtiömuoto alusta alkaen. Rekisteröintiasiakirjat, kuten Kalifornian yhtiöjärjestys, on jätettävä vain kerran, mikä voi säästää yrityksen omistajilta rahaa. Jos et ole varma, mikä yritysmuoto sopii sinulle parhaiten, voi olla hyödyllistä neuvotella asianajajan kanssa. Myös kirjanpitäjän neuvojen pyytäminen voi auttaa sinua päättämään oikeasta yhteisöstä.

Toimita vaaditut asiakirjat

Kalifornian valtiosihteeri vastaa useimpien liiketoimintayksiköiden hallinnoinnista. Yhtiön perustamiseksi sinun on jätettävä Kalifornian yhtiöjärjestys Kalifornian osavaltionsihteerille ja maksettava rekisteröintimaksu. Yrittäjien, jotka haluavat rekisteröidä kalifornialaisen kommandiittiyhtiön, on jätettävä kommandiittiyhtiön rekisteröintihakemus jokaisesta perustamastaan kommandiittiyhtiöstä.

Yritystyypistä riippuen yrityksen omistajia voidaan myös vaatia jättämään vuosiraportteja, joissa esitetään yksityiskohtaisesti nykyiset toimihenkilöt ja muut tiedot. On tärkeää pitää nämä ilmoitukset ajan tasalla, jotta vältytään rangaistuksilta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *